Cine are ochi să vadă ar trebui să vadă !

In zilele care au trecut Congresul SUA a reusit sa alcatuiasca un proiect de cheltuieli militare care cerea retragerea trupelor din Irak pana in Octombrie 2008.Era un proiect moderat dar care raspundea dorintei populatiei americane care, in proportie de 70% ,este opusa razboiului si in aceiasi proportie, dispretuieste pe George W. Bush,”W.”.Proiectul de lege a fost prezentat spre aprobare lui W. in ziua in care,cu patru ani in urma, declara,fara acoperire, ca „misiunea a fost implinita”,ca razboiul din Irak a luat sfarsit.Patru ani mai tarziu, cu trei mii patru sute de soldati ucisi,cu peste douazeci si cinci de mii de raniti,cu sute de mii de civili irakieni ucisi si cheltuieli de aproape opt sute de miliarde de dolari,razboiul continua fara nadejde de sfarsit.

W. a respins legea, a folosit dreptul sau de „veto”.A facut-o cu nerusinare,cu cinism, cu aroganta,cu placere.Caracterul de copil de „stab” mai incetisor la minte , s-a vadit dezgustator.Dar cateva lucruri ar putea sa fie avertisment si ma gandesc la Neamul Romanesc.

Este limpede ca vorbaria despre „democratie” nu mai are nici o acoperire. „Puterea” este controlata de gasti corupte si care urmaresc implinirea intereselor lor.Dar si in aceasta imprejurare este oricand de preferat un regim „parlamentar” unuia „prezidential”, caruia dictatura ii va fi eterna momeala.Cine are ochi sa vada ar trebui sa vada!

%d blogeri au apreciat: