Dialog cu „Neica Nimeni” ?

Cu toata siguranta ca publicarea gandurilor mele despre randurile penibile ale lui Mircea Babes ma bucura. Ii cunosc si pe Mircea Babes si pe Constantin Preda si pe „viermele” Andrei Pippidi (in legatura cu el permanent trebuie sa ma abtin sa nu folosesc „pustisme” legate de numele lui,dar foarte tare i se potrivesc).In general cunosc intreaga „fauna” de la Institutul de Arhelogie si de la Facultatea de Istorie. In acele cercuri mereu a existat o singura parere si numai o parere a fost ingaduita. Acolo „unanimitatea” a stat neclintita.Discutia cu acei oameni este exercitiu in inutilitate. Este ca „eforturile” de a „dovedi” existenta lui Dumnezeu. Dar este absolut patetic cum „neica nimeni” Babes vorbeste despre Nicolae Densusianu care a publicat TOATE documentele semnificative ale Evului Mediu romanesc.Fara Densusianu nu aveam nimic.Este suficient sa va uitati cate dintre documentele ,zise Hurmuzachi( caci fusesera publicate cu cheltuiala lui Eudoxiu de Hurmuzachi) au fost semnate de Nicolae Densusianu. Si un asemenea om este „executat” de catre Mircea Babes. Absolut jalnic!

#

Intre materialele recomandate am citit dintre cele semnate de Doamna Aurora Petan. Eu nu sunt „specialist” in Istorie Veche si in buna masura acest domeniu pentru mine are valoare mai ales estetica , il citesc pentru frumusetea domeniului dar si pentru ce imi pare ca se uneste cu ziua de azi;firul care „leaga vremile’ ntre ele”.Ceeace mi se pare cu totul remarcabil in paginile pe care le-am mentionat este intelegerea clara a scriitoarei si cercetatoarei ca esential este „locul” si „omul” , care sunt vesnice si neschimbatoare.Din paginile Aurorei Petan rezulta emotinant , si din nou , ca pentru „omul romanesc” esentiala este demnitatea legata de modestie si modestia legata de eleganta.Ma bucur ca asemenea pagini si asemenea ganduri sunt cu putinta.In acelasi timp cu durere si revolta ma gandesc la noianul de necuvinte pe care ,presupun,ca trebuie sa le auda din gura unor fripturisti cu titluri academice.Din suflet doresc ca sa nu sovaie!

#

In ce priveste reticenta oamenilor in a se aduna la Reconquista sunt cateva lucruri. Nu exista inca mijloace,cai,prin care sa isi spuna gandul.(Si aici apare miracolul revistelor electronice!).Acesti oameni sunt mereu intimidati prin falsele standarde „recunoscute”.(Imi amintesc ca in vremea in care eram student la Istorie era un singur coleg care stia despre Densusianu.Era insultat si atacat peste tot,demonizat.Acuma el este in Australia si cred ca finalmente a intrat in legatura cu Aurora Petan:Vlad Protopopescu). In vremea comunismului Densusianu era la „sala a III-a”,acuma este considerat „legionar”(!?). Este limpede ca „puterea” este contra lui, ocupatia de ieri si azi.

%d blogeri au apreciat: