Jurnal de idei

Însemnări de Martie

Am revenit „acasa” dupa cateva zile petrecute in Pittsburgh si Allentown (o suburbie a Philadelphiei). Totul a fost normal si decent, fara surprize. Ca semnificativ am retinut trecerea prin sudul Philadelphiei, unul dintre gettoruile „afro-americane”. O atmosfera sinistra, de abandon si decadere, poate cumva asemantor unui Berlin in Mai 1945, dar fara dimensiunea tragica. Pur si simplu sinistru!

#
In ce priveste „lepadarile” unora dintre colaboratori sincer imi pare un semn bun. Se alege graul de pleava. De fapt,parafrazand,nu sunt surpins ca multi se „leapada” sunt surprins ca atata de multi raman statornici.
#

Cand am incheiat paragraful anterior mi-a venit un gand. „Lepadarile” de care amintiti sunt in anume fel de asteptat.In continuare cred ca sunt un semn bun. Cred ca ne apropiem de clipa de „criza”, de definitie, cand cantitatea se schimba in calitate. In aceste momente decisive foarte multi se inspaimanta. Este asemenea „momentului adevarului”, clipa cand toredorul „goes for the kill”. In asemenea momente este nevoie de tarie de caracter si efectiv, credinta. Este unul din momentele cand limpede se vede ca traim, in ceeace are importanta, spiritual. Facem alegerea, fara posibilitatea de a mai da inapoi, intre una ori alta.

#
Intreaga dimineata, mereu cand am pus data, in loc de Martie scriam Noiembrie. Probabil este o reactie inconstienta legata de vremea de afara, sfarsit de Noiembrie).

#
Ce mi se scrie despre precipitarea lucrurilor in
Romania nu poate fi decat bine. Atunci cand sobolanii incep sa se devoreze sfarsitul unei „epoci” este aproape. (De altfel si aici asistam la simptome similare; scandaluri, „anchete”, etc. Evident facute prin oameni tinand de aceiasi categorie. Dar in atari imprejurari se pot intampla schimbari mari.)

#
Noaptea este spre sfarsit si ziua este aproape. Nu am indoiala de asta. Si nici macar nu ne putem imagina ce uluitor va fi rasaritul cel nou!

%d blogeri au apreciat: