Jurnal din zilele Sfintelor Paşti

# Aici vremea rece, absurda, continua. Caut sa am grija si nici macar nu este greu caci stau mereu pe langa „vatra”.In zilele astea am stat exclusiv intre gardurile „Vetrei”,umbland prin parc si prin paduricea din apropiere unde sunt sumedenie de animale mai mici si mai mari ( acuma am vazut ca sunt si vulpi si noaptea se aud „coyotes”, un fel de lupi foarte jigariti.) Brutus mai toata vremea dormiteaza sau umbla prin casa . De fapt este un rasfatat.

# Vineri seara am fost la slujba „plangeriilor” si Sambata noaptea la Serviciul Invierii la Manastirea de maici din apropiere.(Toate aceste zile au fost cu noi si Andrei si Evelyn)

Serviciile sunt „manastiresti”,deci lungi dar de o enorma frumusete.

In noaptea Invierii , serviciul este aproape opresiv de lung dar mereu il ascult cu atentie si din nou am observat modul in care intreaga tinuta sufleteasca se preschimba in vremea si dupa ce este citit ” Cuvantul de Inviere al Sfantului Ioan Gura de Aur ” („De este cineva bun credincios si iubitor de Dumnezeu…”) Cred ca este cel mai inflacarat si mai convingator Cuvant de Invatatura.Nici nu este de mirare ca pana si intre Greci (atata de maiestrii in arta vorbitului) , Sfantul a fost numit „Gura de Aur”!

# O observatie despre intelepciunea „naturii”.In ciuda aberatiilor climaterice si jocurilor brutale , vegetatia isi tine „firea”,nu se lasa inselata si va izbucni exact cand trebuie.Toate astea ma fac sa cred tot mai tare ca avertismentele sunt pentru oameni si in chip precis pentru cei care sunt acum. Sub semnul vesniciei , rosturile raman statornice. Mai cu seama ar trebui avertizati spre trezire amatorii de „inovatii” si cameleonii de tot felul.Probabil nu se vor trezi.In schimb , se trezesc sau raman treji cei multi.Asa se explica aparitia acestor noi scriitori , oameni care simt nevoia sa spuna.

Aprilie 2007

%d blogeri au apreciat: