Masacrul de la Virginia Tech: „modelul cartaginez „

Va marturisesc cateva ganduri privind cele petrecute la „Virginia Tech”.

Masacrul este din nou o intamplare recurenta, tinand de „sistemul” cartaginez,cel care – spre a sta in fiinta – are nevoie de sacrificii umane.In context, din nou am fost cutremurat de lipsa de rost a „securitatii”.Singurul rost al acestui tip de entitati este de a teroriza oamenii nevinovati.In rest , nu sunt capabili sa previna sau sa apere.De fapt unul dintre parintii fondatori ai Statelor Unite,Benjamin Franklin ,spunea ca mereu „cei care sunt gata sa renunte la libertate de dragul sigurantei vor sfarsi prin a nu avea nici siguranta si nici libertate”.. Dureros este behaitul ipocrit si cinic,”cum a fost cu putinta?”.Cand tot sistemul este intemeiat pe violenta…

Acel tip de masacre sunt efectiv incidente periodice in peisajul american.Cateva lucruri sunt dovedite.

– Ca sistemul tine tipologic de cel „cartaginez”.Injghebarile care au lipsa,pentru a sta in fiinta asa cum sunt,de sacrificii umane.Dar dincolo de aceasta imprejurare sau concluzie,discutabila ca toate concluziile,cateva lucruri sunt absolut strigator la cer de limpezi.

– Acel nefericit,Cho Seung-Hui, era un disperat,un infrant,un deziluzionat,dar un produs al sistemului .Un produs defectuos , dar un produs autentic.

El s-a fotografiat in vesta „de lupta”, cu pistoale in maini,cu grimasa de „om dur” (ceeace el nu era ) . Era o incercare disperata , patetica , de a imita pe ” eroii ” filmelor americane , de la Rocky Balboa ,la Terminator si alti eiusdem farinae.Extrem de edificator este modul in care actioneaza si „securitatea” americana si mijloacele de informare americane.

Dupa ce masacrul a avut loc ,post festum , campus-ul universitatii a fost impanzit cu „ofiteri de securitate”, grasi,asudati,cu figuri tampe si suficiente , cu caini politisti,etc.Pentru ce? Mai mult , a fost infiintat un „comitet” care sa analizeze evenimentele . Intre timp , „experti” descriu ,din nou si din nou,ce s-a intamplat . Asemanarea cu meteorologii cretini este totala ; vremea nu poate fi prezisa dar este descrisa in amanunt vremea care a trecut ! De fapt, trebuia simplu recunoscut ca „securitatea” s-a dovedit buna de nimica dar , evident, „sistemul” nu poate fi aflat vinovat.Acelasi lucru il fac si mijloacele de informare.

Nefericitul este „demonizat”, ii sunt aflate toate pacatele cu putinta dar , cu grija , este ocolit esentialul.

Nici o clipa nu este amintit faptul ca nefericitul a imitat ” modelele ” sociale glorificate,pe „luptatori”,pe „duri”. Nici o clipa nu este amintit faptul ca violenta este valoarea suprema a sistemului si razboiul este pentru SUA mijlocul ideal de rezolvare al disputelor.

Nici o clipa nu este amintit faptul ca administratia texanului dislexic repeta, pana la ingretosare ,ca in disputele diplomatice ,” toate optiunile sunt pe masa” . Nici o clipa nu este amintit faptul ca SUA cheltuiesc pentru inarmare mai mult decat tot restul planetei la un loc . Nici o clipa nu este amintit faptul ca 90% din masacrele care au avut loc in scoli in cursul istoriei omenesti au avut loc in SUA .Nici o clipa nu este amintit faptul ca , intotdeauna ,”ce umbla roata,vine tot roata” si ” cine seamana vant, culege furtuna”.

%d blogeri au apreciat: