Despre „Raportul Tismeneanul”

RAPORTUL „TISMENEANUL”-

UN MANIFEST DE INTENTIE VICIOS

La jumatatea lunii Decembrie 2006 a fost dat publicitatii raportul intocmit de catre o comisie condusa de catre Vladimir Tismaneanu,zis „Tismeneanul”.

Acest raport ar fi trebuit sa prezinte crimele comise de catre regimul comunist in Romania si sa le documenteze.

Raportul a cuprins o sumara istorie a regimului comunist si el numeste ,selectiv, cativa dintre conducatorii si ideologii comunisti.In nici un chip nu cauta raportul sa condamne ideologia marxist -leninista si tot in nici un chip nu analizeaza crimele comuniste si mai vartos universul concentrationist comunist(care ar fi insemnat sa numeasca numarul celor ce au trecut si pierit in acel infern,structura victimelor:etnica, sociala,ideologica.) Din ignoranta,sau poate din rea intentie criminala,raportul „uita” sa mentioneze ca intre comunisti si intre victimele lor a fost o deosebire de credinta atata de mare incat in chip necesar una dintre parti a avut dreptate si alta nu a avut.In fapt ,din toate punctele de vedere,acest raport este un esec si un pretext.

El este in realitate un manifest de intentie vicios.Un manifest care incearca sa genereze asociatii false si demonizari prin asociere ,fals.Asocieri monstruoase intre comunism,un fenomen eminamente alogen pentru istoria romaneasca,si „cei care cred in modelul existential romanesc”.Raportul este de un tezism sfruntat,atata de sfruntat incat inevitabil va fi privit,in cel mai bun caz, suspect si inca mai probabil va genera raspunsuri care vor fi antitetice scopului dubios propus de catre „Tismeneanul”.Raportul este ,in continut,analiza si demonstratie un esec penibil. Nici nu se putea altcum.

Raportul nu a cautat sa analizeze un fenomen istoric monstruos, el a cautat sa fie o piesa intr-un viitor care este pregatit fara nici un fel de consideratie pentru Neamul Romanesc.

In esenta,direct si indirect,raportul afirma ca pentru regimul comunist „raul” nu a fost existenta in sine a comunismului si doctrina bestiala marxist-leninista ci „alunecarea” lui in „mlastina nationalista”. Deci, in parerea lui „Tismeneanul” raul comunismului a stat in imprejurarea ca in conditii adverse, limita au fost oameni,carturari,care au aflat modalitatea de a continua sa simta ,sa scrie si sa cuvanteze in duh romanesc.Mai mult, raportul se avanta in a declara ca pentru Romania de azi si cea de maine „pericolul” il reprezinta toti si fiecare dintre cei care au respect si dragoste pentru Neamul Romanesc,Traditia Romaneasca, Biserica Ortodoxa si modelul existential romanesc.In aceasta monstruozitate salasuieste rostul pentru care raportul „Tismeneanul” a capatat existenta. Acest raport se alatura bazei ideologice a noului regim de ocupatie din Romania,ideologie care va face cu putinta noua prigoana de tip „ceka”.In mai multe feluri „raportul” incununeaza activitatea oculta dusa prin organizatia pentru o „societate civica”,”Fundatia pentru o societate descchisa”( a „deja” globalistului Soros) si alte eiusdem farinae. Ceeace ar trebui sa fie retinut este faptul ca viitoarele victime vor fi alese dintre cei care marturisesc aceleasi credinte ca si victimele prigoanei comuniste;sentimentul de dragoste pentru Pamantul Romanesc, Traditia Romaneasca, Biserica Ortodoxa si modelul existential romanesc.Daca noua inginerie a viitorului va reusi ramane un enorm semn de intrebare. Personal, raman incredintat ca raspunsul asimetric pe care il va da Neamul noilor „deja” internationalisti va fi neasteptat si distrugator pentru acestia din urma.

ALEXANDRU NEMOIANU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: